Søkemotoroptimalisering (SEO).

Hva er søkemotoroptimalisering?

Kort fortalt er søkemotoroptimalisering en prosess som bidrar til en høyere rangering i søkemotorene på relevante søkeord. Ettersom Google dominerer markedet med en markedsandel på over 85% i de fleste land inkludert Norge, så er det kun denne søkemotoren vi fokuserer på. Forøvrig bruker Kvasir.no Google sine søkeresultater så når du søker hos Kvasir.no er resultatet identisk med Google foruten temaoppføringene og annonsene.

Hvorfor søkemotoroptimalisere?

Ved å søkemotoroptimalisere nettsiden din kan du få hundrevis og kanskje tusenvis av gratis besøkende til din nettside ukentlig. I stedet for å betale titusenvis av kroner for dyre oppføringer i betalkataloger, kan du heller betale en engangssum og få gratis trafikk i årevis.

Hvordan forbedres rangeringen?

To viktige begrep innen søkemotoroptimalisering er “Off-site optimalisering” og On-site optimalsiering:

On-site optimalisering – handler om å optimalisere bedriftens nettside i samsvar med forskjellige relevante søkeord. Dette innebærer å bruke valgte søkeord i for eksempel tittelen på siden, i meta description og i selve innholdet. En viktig del av on-site optimalisering er også å bruke riktig ankertekst på interne linker. On-site optimalisering er en mindre viktig del i søkemotoroptimaliseringen. For å illustrere dette, skriv “Click here” i Google. Som du ser så kommer Adobe.com opp øverst i listen til tross for at det ikke står “Click here” noen steder på hele nettsiden, hverken i tittelen, innholdet eller i meta descriptions.

Off-site optimalisering – grunnen til at Adobe rangerer øverst i Google på “Click here” er fordi at det står i ankerteksten på tusenvis av nettsider “Click here to download Adobe Acrobat Reader”. I rangeringen, plasserer Google altså en høyere viktighet på hvor mange nettsider som linker til din nettside og på hva som står i ankerteksten på disse linkene enn hva som står på selve nettsiden til din bedrift.I hovedsak er linker inn til ditt nettsted og ankerteksten som blir brukt i linkene det viktigste og mest betydende for din rangering i Google, men det er også over 200 forskjellige andre faktorer som er med på å avgjøre.

Hva gjør vi?

Vi vil først foreta en grundig gjennomgang av nettsiden og komme med gode forslag til endringer på nettsiden du kan gjøre for å rangere høyere på valgte søkeord. Om ønskelig kan vi også gjøre en bakgrunnsjekk for andre relevante søkeord som det kan optimaliseres for, for å øke trafikken til nettstedet. Når all On-site optimalisering er utført, går vi i gang med å bygge linker til ditt nettsted fra lignende nettsider med relevant ankertekst som samsvarer med dine utvalgte søkeord.

Vår kompetanse

Søkemotoroptimalisering er noe vi har drevet med i over 7 år på forskjellige egne prosjekter, men også for flere bedrifter. Vi har særs god erfaring på det norske markedet, men også på det engelske, danske og svenske.

Ta kontakt med oss for et uforpliktende og konkurransedyktig tilbud

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...